Fără categorieSliderSocialUltima ora

Lucrările stradale blochează traficul

Municipiul Târgu-Jiu în momentul actual are multe străzi în lucru, traficul devenind foarte dificil, din cauza restrângerii circulației.

Odată cu începutul campaniilor electorale s-a dat startul renovărilor stradale și înlocuirii rețelelor utilitare. Lucrătorii au întâmpinat dificultăți în finalizarea acestora, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Unele dintre locurile unde s-au demarat proiectele respective sunt Cartierul Griviței, zona gării, Ana Ipătescu și multe altele.

Conducătorii automobilelor se află des în ambuteiaje create pe străzi din cauza circulației îngreunate pe lângă șantiere. Deplasarea prin oraș se efectuează cu mari dificultăți și necesită un timp dublu, poate chiar triplu față de cel normal. Întrucât stau o perioadă considerabilă blocați pe străzi, șoferii încep să își piardă rabdarea, dând startul claxoanelor și limbajului licențios din trafic.

Pe lângă șosele, multe trotuare sunt în stadiul de renovare. Șoferii stau bară la bară în trafic, iar locuitorii sunt nevoiți să ocolească zona în lucru mergând pe stradă, punându-și des viața în pericol.

Chiar dacă nu sunt închise porțiunile în cauză, pietonii sunt nevoiți să sară peste șantul făcut de muncitori, riscând să cadă ori să sufere accidente în urma efectuării saltului.

Cu toate că șantierul unde se efectuează lucrări ar trebui să fie îngrădit interzicând accesul oamenilor, niciunul nu respectă această regulă, lăsând la alegerea trecătorilor dacă vor să ocolească sau nu.

Atât șoferii cât și pietonii speră la finalizarea într-un timp cât mai scurt a acestor proiecte pentru a putea reveni la circularea ușoară pe aceste drumuri foarte utilizate și importante din municipiul Târgu-Jiu.

 

Articole similare

Back to top button