SliderSocialUltima ora

Concurs cu tematică anticorupție

Direcția Generală Anticorupție în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România derulează, în perioada octombrie 2020 – decembrie 2021, Proiectul #Integritate 2020 .

Proiectul îşi propune să stimuleze implicarea cetățenilor, în special a tinerilor, în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil sau al camerei de filmat, în cadrul unui Concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupție. Participanții sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil.

Actori de renume s-au alăturat promovării proiectului pentru combaterea corpuției pe teritoriul româniei.

Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români, care au împlinit vârsta de 16 ani până la data înscrierii. Competiția are două secțiuni, adresate amatorilor și profesioniștilor, regulamentul de participare și modalitatea de înscriere putând fi consultate pe website-ul rofaracoruptie.ro

Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, la data de 9 Decembrie – Ziua Internațională Anticorupție, la București, în cadrul Galei Integrității, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment.

Scurtmetrajele premiate vor fi difuzate pe parcursul anului 2020 la mai multe festivaluri de fim.

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție. Totodată, DGA îndeamnă cetăţenii să semnaleze faptele de corupție despre care iau cunoștință, prin apelarea liniei telefonice gratuite a Direcției.

Articole similare

Back to top button