SliderSocialUltima ora

Amenzi de mii de lei în Gorj

Controale și verificări fizice și tematice au fost efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Gorj, în perioada 05 – 11 octombrie. Inspectorii au supus numeroase unități controlului sanitar – veterinar și pentru siguranța alimentelor din raza teritorială a județului Gorj.

În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în cuantum de 33.200 lei, în unități din Bengești-Ciocadia, Bâlteni și Târgu-Jiu.

Au fost aplicate 3 amenzi a câte 1.200 lei la magazine de furaje, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor  nutritive pentru animale, pentru deficiențe de etichetare și nemonitorizarea parametrilor de microclimat din spațiul de depozitare;

Alte 5 amenzi a câte 1.200 lei și o amendă de 10.000 lei au fost aplicate unor magazine alimentare, pentru mai multe  deficiențe constatate, printre care depozitarea nesectorizată a produselor alimentare, de exemplu carne pasăre alături de înghețată,  cutiile cu brânză și sacii cu legume erau depozitați direct pe paviment sau pe trotuar ori starea de igienă a spațiului unității era necorespunzătoare.

10.000 lei a primit un restaurant pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Au fost date și 2 amenzi a câte 1.200 lei la două rulote fast-food, pentru depozitarea temporară a pastei de mici în afara spațiului frigorific și pentru transportul acesteia cu un mijloc de transport neautorizat.

Un magazin alimentar a primit o amendă în valoare de 1200 de lei  pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor de igienă stabilite de A.N.S.V.S.A.

Inspectorii D.S.V. Gorj speră ca prin intermediul acestor controale să asigure o desfășurare cât mai corectă a activității agenților comerciali, pentru a nu fi pusă în pericol sănătatea cetățenilor.

 

Articole similare

Back to top button