La volan cu alcoolemie record

Un bărbat în vârstă de 30 de ani se află acum în custodia poliției după ce a fost depistat la volan cu o alcoolemie record. Șoferul în cauză conducea pe Drumul Național  ce tranzitează municipiul Motru cu o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, verificat de polițiștii rutieri, se pare că acesta avea și permisul suspendat.

Pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, bărbatul a fost condus la spital unde  i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.

Rezultatul testelor a venit abia ieri, după o săptămână de la cele întâmplate. Se pare că în realitate, concentrația de alcool era cu mult mai mare.

Bărbatul condusese autovehiculul cu o alcoolemie de peste 2 în sânge. În urma rezultetului, oamenii legii l-au reținut imediat pe făptaș pentru 24 de ore și l-au introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Bărbatul este cercetat acum pentru conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care are permisul suspendat şi care se află sub influenţa alcoolului și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propuneri corespunzătoare.