ActualitateSliderUltima ora

Situație critică la ATI

Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență funcționează aproape la capacitate maximă. Numărul pacienților aflați în stare gravă este în continuă creștere, în momentul de față fiind disponibile numai 3 locuri la Spitalul Tudor Vladimirescu și alte 2 la Spitalul 700.

În situația în care și ultimele paturi vor fi ocupate, pacienții nu vor rămâne netratați. Cazurile grave vor fi trimise către secțiile libere ale altor spitale de pe teritoriul României.

Nici la Rovinari situația nu se prezintă mai bună. La Spitalul Orășenesc s-a înregistrat un număr mai mare de suspecți și de cazuri pozitive față de săptămânile precedente.

Cadrele medicale sunt obosite, însă s-au obișnuit cu programul de lucru extraordinar. Medicii se află la datorie, în linia întâi în lupta pentru combaterea coronavirusului.

În județul Gorj astăzi au fost înregistrate alte 37 de noi cazuri de îmbolnăvire  și, din fericire, niciun  deces. De la începutul pandemiei și până în prezent, Gorjul a depășit 2150 de cazuri și a raportat 103 decese din cauza infectării cu noul coronavirus.

Au fost efectuate 13 120 de teste de la începutul crizei epidemiologice, 72 fiind în așteptare.

https://youtu.be/–Sf67JTdv4

Articole similare

Back to top button