ActualitateSliderUltima ora

Sesizări pasate de la o instituție la alta

Principalul obiectiv în campania electorală precedentă a fost rezolvarea problemei mirosului provenit de la Groapa de Gunoi. Majoritatea partidelor s-au bătut cu pumnii în piept că vor găsi soluții, însă cetățenii din zona Slobozia încă sunt nevoiți să suporte mirosul greu de levigat.

Zilnic sunt înregistrate zeci de sesizări la Primăria Municipiului Târgu Jiu, în speranța că într-o dimineață, locuitorii din cartierele afectate vor respira aer curat. Edilul târgujian, Marcel Romanescu, a declarat că problema va fi rezolvată, că au fost achiziționate filtre pentru combaterea mirosului, însă niciodată în zonă nu se va resimți miros de flori.

Mai mult, edilul spune că în 2007,  la inaugurarea depozitului ecologic nimeni nu a sesizat că zona ar putea fi afectată de miros. Romanescu declară că cetățenii și-au dat acordul pentru autorizarea depozitului, însă acum nu mai recunosc.

Multitudinea de sesizări adresate Primăriei Târgu Jiu rămân doar la nivel de număr de înregistrare. Acestea sunt redirecționate către Garda de Mediu Gorj, întrucât, spune Romanescu, autoritatea publică locală nu are atribuții în măsurarea nivelului de poluare.

Garda de Mediu Gorj confirmă primirea sesizărilor atât de la Primăria Municipiului, cât și direct de la cetățeni. Însă, în urma noii legi privind protecția mediului, competențele  pentru gestionarea disconfortului olfactiv au fost transferate către Direcțiile de Sănătate Publică.

Până în data de 15 noiembrie, societatea trebuie să ia toate măsurile pentru combaterea problemei olfactive. Abia după această dată Garda de Mediu va efectua un nou control pentru a vedea efectul investițiilor în filtre și  în noua stație de epurare.

 

Articole similare

Back to top button