ActualitateSliderUltima ora

Reținuți pentru infracțiuni silvice

7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore fiind suspecte de tăiere și trafic ilegal de arbori din județ. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus măsura preventivă  în urma unor controale efectuate la domiciliile celor în cauză.

Din cei 7 suspecti, fac parte șefi ale ocoalelor silvice, ingineri silvici, pădurari și admnistratori de societăți comerciale cu profil de exploatari forestiere.

Se pare că aceștia sunt părtași într-o retea complexă de traficanti al lemnului,  care ar avea rădăcini adânci și în sistemul țării.

Șeful Ocolului silvic, acuzat de luare de mita, a fost complice la taierile ilegale de arbori. Acesta se pare că emitea avize prin care administratorul unei societăți comerciale putea taia lemne de cea mai bună calitate, fără a fi sancționat. Suspectul ar fi primit cu titlu gratuit un autoturism de lux, cu scopul de a înlesni acțiunile de tăiere ilegală.

Inginerii silvici și șeful de district au fost acuzati de complicitate la furt si utilizarea ilegală a instrumentelor speciale de marcat. Alături de șeful ocolului silvic, cei doi păcăleau sistemul legal de curățare a pădurilor.

Pădurarul, este și el,  acuzat de fals intelectual și complicitate la tăiere ilegala și furt de arbori.

Ancheta continuă, fiind condusă de un procuror din cadrul Parchetului Județean, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Directiei Generale Anticorupție Gorj și Inspectoratului de Poliție Judetean.

În perioada anterioara organele de anchetă au efectuat un număr de 22 de percheziții domiciliare.   Suspecții beneficiază în continuare de prezumția de nevinovăție, neputând fi  învinuiți de nicio faptă până la proba contrarie.

 

Articole similare

Back to top button