ActualitateSliderUltima ora

Cursurile universitare încep mâine

Studenții  vor începe mâine noul an universitar după o lungă pauză în care activitățile didactice au fost suspendate ori s-au desfășurat online. Situația epidemiologică la nivel național nu permite reluarea cursurilor în format fizic, așadar mâine, la deschiderea anului, amfiteatrele vor fi goale.

La Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, festivitatea se va susține totuși la sediul din Debarcader, însă vor participa doar  câteva cadre didactice și reprezentanți ai studențilior. Printre aceștia se numără și președintele Senatului, rectorul, prorectorii și decanii celor 4 facultăți.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a instituției de învățământ, începând cu ora 10:00.

Cel puțin în primul semestru, activitatea didactică se va desfășura în sistem hibrid. Studenții vor participa fizic doar la lucrările practice, laboratoare și practica de specialitate, iar cursurile și seminariile se vor desfășura online.

Îndrumătorii de an vor lua legătura cu studenții pentru a le transmite toate detaliile, inclusiv cele privitoare la platforma folosită pentru predare.

Deocamdată nu s-a luat o decizie privitoare la modalitatea de desfășurare a sesiunii de examene, hotărârea fiind dependentă de evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus atât la nivelul țării, cât și pe plan județean.

Articole similare

Back to top button