ActualitatePoliticaSlider

Negocieri în Consiliul Local

Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu va avea o nouă componență în urma voturilor exprimate duminică. PNL, PSD, Pro România, Partidul Verde și PMP vor intra în componența noului Consiliu Local al municipiului, celelalte formațiuni politice nereușind să treacă pragul electoral.

Edilul Marcel Romanescu a declarat că își dorește ca ambii viceprimari să fie liberali și speră la o majoritate de partea sa. În urma negocierilor purtate cu partidele politice, se va stabili dacă aleșii locali vor fi de partea primarului, sau în opoziție.

Fostul Viceprimar și actual consilier local ales, Adrian Tudor, a declarat că nu este exclusă o alianță cu liberalii pentru ca în Târgu Jiu să fie stabilitate, dorindu-și ca Partidul Verde să fie factorul de echilibru în Consiliul Local.

Rezultatul obținut de Verzi a fost o surpriză, întrucât formațiunile politice mult mai cunoscute nu au reușit să obțină niciun mandat.

Negocierile în Consiliul Local se vor purta și cu ProRomânia, care a obținut tot două mandate. Luminița Popescu și Gabriel Coica s-au aflat pe primele două locuri pe lista de cosilieri ai municipiului. Rămâne de văzut însă dacă vor forma o alianță de partea lui Romanescu sau se vor afla în opoziție.

Articole similare

Back to top button