Ultima ora

Zeci de copii au devenit “polițiști rutieri” pentru o zi

Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în această săptămână, în unitățile școlare din județ, zeci de activități informativ-preventive, circumscrise Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Scopul îl constituie diseminarea  mesajelor preventive, către un număr cât mai mare de beneficiari, obiectivele vizate fiind informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea  consecinţelor ce decurg  din săvârșirea de infracţiuni.

Astfel, în cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor au fost desfăşurate întâlniri şi dezbateri cu elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din municipiul Târgu Jiu, dar şi cu cei din cadrul Liceului Teoretic Novaci şi Liceului Tehnologic Baia de Fier.

În discuțiile purtate cu elevii au fost prezentate aspecte legislative, cu privire la faptele penale ce pot fi comise de minori, pedepsele prevăzute de lege a fi aplicate de instanța de judecată, în cazul săvârșirii unor infracțiuni, precum și măsurile educative care pot fi dispuse în asemenea situații.

Activităţile au continuat şi în data de 26 octombrie, la Centrul de zi în sistem integrat „Iasomia”, din Târgu Jiu, ocazie cu care, pe lângă recomandările preventive, poliţiştii gorjeni au oferit copiilor, beneficiari ai centrului, mape cu rechizite şcolare.

Totodată, polițiștii le-au prezentat elevilor o autospecială, din dotarea Serviciului Rutier, iar cei mici au devenit, pentru câteva clipe, „poliţişti rutieri”, învățând și utilizând tehnica cu care este dotată mașina de poliție, în contextul unei lecții privind circulația corectă pe drumurile publice.

Articole similare

Back to top button