Cod portocaliu de precipitații în județul Gorj

Județul Gorj se află sub cod galben de ploi însemnate cantitativ. Atenționarea meteorologilor a intrat în vigoare, în această dimineață, și este valabilă până mâine, la ora 23.00. Zona de munte se află sub cod portocaliu de precipitații și vijelii.

În acest interval, în Oltenia, precum şi în zonele montane şi submontane, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp, transmite ANM. Codul portocaliu de ploi abundente va fi instituit din 23 octombrie, ora 12:00 şi va fi valabil până în 24 octombrie, ora 18:00, afectând zona deluroasă şi montană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 50…60 l/mp şi izolat 80 l/mp.

ANM a emis încă de ieri avertizarea Cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa şi cod galben de vânt şi ploi pentru Oltenia, mare parte a Munteniei, inclusiv în Bucureşti, şi local în Transilvania începând de luni, precizând şi că temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată ţara.

Peste două mii de pompieri cu patru sute de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteorologice. Până acum au fost anunţate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi s-au verificat cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor poate produce inundaţii.