Ultima ora

Polițiștii au aplicat amenzi de 460 de mii de lei în cinci zile

Zeci de polițiști au fost în stradă în ultimele cinci zile. Au fost organizate peste 100 de acțiuni, cu autospecialele din dotare, pe linia prevenirii evenimentelor rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zonele aglomerate, în piețe și târguri.

Polițiștii gorjeni au intervenit la 302 solicitări ale cetățenilor, din care 231 apeluri de urgență, efectuând cercetarea la fața locului și fluidizarea traficului în cazul accidentelor rutiere, cercetări pentru identificarea și sancționarea persoanelor care au săvârșit fapte de natură penală, precum și activități pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Cu ocazia acestor acțiuni au fost aplicate 1.322 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 460.000 de lei, fiind confiscate și bunuri în valoare de 2.800 de lei.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 94 de permise de conducere (din care 12 pentru alcool, 25 pentru viteză) și au retras 25 certificate de înmatriculare.

Pe segmentul de constatare a infracțiunilor, polițiștii au depistat în flagrant delict 14 persoane, față de patru dintre acestea fiind propuse măsuri preventive, s-au sesizat din oficiu cu privire la 15 infracțiuni și au fost sesizați pentru cercetarea altor 62 de infracțiuni.

Tot în această săptămână, polițiștii de investigații criminale au depistat o persoană dată în urmărire la nivel național și internațional, aceasta fiind ulterior, încarcerată în Penitenciarul Târgu Jiu.

Articole similare

Back to top button