ActualitateSliderSocialUltima ora

Program pentru reducerea abandonului școlar implementat în Vladimir

Ministerul Educației a lansat prima rundă a Schemei de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAȘ), finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României. PNRAȘ urmărește atingerea următoarelor obiective generale:

  • diminuarea riscului de abandon școlar în cel puțin 25% din unitățile de învățământ participante la Program în perioada 2021—2026, cu încadrarea unității de învățământ într-o categorie de risc mai mic;
  • îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi în cadrul evaluărilor naționale și creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial;
  • creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și a ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior la învățământul secundar superior.

Programul respectiv se implementează în 11 școli din județul Gorj, printre care și Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din satul Andreești al comunei Vladimir.

Astăzi în comuna Vladimir se regăsesc puțini copii, comparativ cu anii trecuți când discutam de câteva sute. În momentul de față un număr de aproximativ 170 de elevi calcă pragul celor două școli rămase pe raza localității.

Articole similare

Back to top button