ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

PSD: Lupta pentru imagine, singura preocupare a PNL

În cursul săptămânii trecute președintele PSD Gorj, Mihai Weber, anunța faptul că ANRE a emis licența de funcționare pentru Grupul 5 al C.E. Oltenia – sucursala Rovinari. Prin intermediul unui comunicat de presă, Partidul Social Democrat a anunțat astăzi că în timp ce aceștia se zbat să rezolve probleme ale Complexului Energetic Oltenia, conducerea PNL nu face altceva decât să lupte pentru imagine și să lanseze atacuri încărcate de ură și frustrare la adresa social democraților:

“În Gorj, PNL a transformat firescul în nefiresc. Ceea ce pentru PSD este normal să se întâmple atunci când un secretar de stat, împreună cu conducerea unei companii de talia Complexului Energetic Oltenia, cu susținerea tuturor celor interesați, rezolvă o problemă, pentru noua așa-zisa conducere a PNL, lupta pentru imagine este singura preocupare.

Având în vedere atacurile încărcate de ură și frustrare lansate de anumiți  reprezentanți ai PNL Gorj la adresa conducerii PSD, după anunțul privitor la deblocarea situației de la Grupul 5 din cadrul Termocentralei Rovinari, pentru o corectă informare a gorjenilor, facem următoarele precizări:

Avizul de funcționare pentru Grupul 5 din cadrul Termocentralei Rovinari trebuia dat IMEDIAT, înainte de promulgarea legii. După promulgare, avizul nu mai putea fi obținut, iar asta înseamnă scoaterea sa din funcționare fără echivoc. Licența a fost obținută în ziua în care legea a fost trimisă spre promulgare.  

De ce această situație?! Pentru că ministrul PNL al Energiei, care a elaborat Ordonanța decarbonizării, a cerut DEZAFECTAREA IREVERSIBILĂ A GRUPURILOR PE CĂRBUNE (adică demolarea lor și plantarea de panseluțe, nepunând nicio altă capacitate în loc). Tot de la Ministerul PNL al Energiei s-a introdus un amendament conform căruia,” Se interzice punerea în funcțiune de noi capacități de producere a energiei electrice pe bază de lignit sau huilă, cu excepția capacităților pentru care s-au emis licențe/permise anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.”

Primul care a sesizat acest aspect a fost secretarul de stat din Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, care a comunicat situația președintelui PSD Gorj, Mihai Weber. În timp util, domnul Mihai Weber a discutat cu conducerea ANRE și cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, respectiv cu președintele Directoratului, Daniel Burlan, și Marius Negru, membru al Directoratului companiei. 

Conducerea ANRE a înțeles urgența acestui demers, iar a doua zi domnul Mihai Weber, împreună cu domnii Ionel Ilie și Marius Negru, reprezentanți ai Complexului Energetic Oltenia, au fost prezenți la sediul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul  Energiei, unde s-a și depus documentația pentru emiterea licenței de funcționare pentru Grupul 5.

Este esențial ca și anumiți domni de la PNL să înțeleagă faptul că poza este puțin mai importantă comparativ cu ceea ce se face. Demagogia și populismul nu înlocuiesc munca!”

Articole similare

Back to top button