ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Radu Miruță – metodă digitală pentru promovarea operelor lui Brâncuși

Deputatul USR Radu Miruță și filiala USR Gorj propun Primăriei Municipiului Târgu Jiu o metodă digitală modernă, pentru promovarea operelor lui Constantin Brâncuși – o serie de stative cu coduri QR ce pot fi scanate cu ajutorul telefonului mobil și conduc către filmulețe cu subtitrare despre operele respective.

Câte un stativ pe care este imprimat câte un cod QR, scanabil de pe telefon și care pornește un filmuleț cu subtitrare despre opera respectivă a fost amplasat lângă fiecare capodoperă a lui Brâncuși. Mulți turiști admiră operele lăsate de către marele sculptor și caută din priviri pe cineva care să le spună o poveste, să le mai dea detalii captivante, ceea ce nu există până acum. Dorința celor de la USR este ca Primăria Târgu Jiu Jiu să nu îndepărteze stativele amplasate astăzi la Coloana Infinitului, la Masa Tăcerii și la Poarta Sărutului și să ducă povestea aceasta mai departe spre crearea unui traseu complet digital pe Axa lui Brâncuși, cu senzori de proximitate care să genereze conținut multimedia atunci când ajungi în preajma lor, cu materiale mai bogate care să fie puse în cloud-ul creat, legat la aceste coduri QR.

Miruță este de părere că Târgu Jiul trebuie să țintească mai mult, nu să băltească în zona de “nu se poate, n-avem ce face”.

Câțiva turiști care se aflau în zonă au părut încântați de această idee, susținând că filmulețele din spatele codurilor sunt foarte utile pentru cei care își doresc să cunoască mai multe amănunte despre operele lui Constantin Brâncuși.

Articole similare

Back to top button