ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Virgil Popescu obligat să amâne închiderea unor capacități energetice

Într-o postare pe pagina sa de socializare, senatorul PSD, Daniel Cătălin Zamfir, îl acuză pe Ministrul Energiei de minciunile cu privire la renegocierea calendarului de închidere al CEO și de faptul că intenția sa a fost cea de a scoate din funcțiune termocentralele pe cărbune. Zamfir a fost prezent inclusiv la Termocentrala Rovinari alături de Virgil Popescu.

“PROBA CA MINISTRUL ENERGIEI A MINTIT PE TOATA LUMEA!

Iata cum ne confirma chiar directorul general al DG Recovery ca Ministerul Energiei a decis calendarul de scoatere din functiune a termocentralelor pe carbune!

Tot Ministerul Energiei a ascuns Comisiei Europene studiul de adecvanta al Transelectricii care solicita sa se renegocieze calendarul de inchidere avand in vedere noul context al pietei de energie ;

Mai grav e ca au fost asigurati reprezentantii Comisiei ca vom pune in functiune capacitati pe gaze pana in 2026, ceea ce practic e imposibil!

Asadar, dle ministru Popescu, pentru cine ai negociat, de fapt?”

Nici președintele PSD Gorj, Mihai Weber, nu se lasă mai prejos și îi transmite lui Virgil Popescu să își facă bagajele și să ia primul avion spre Bruxelles, unde are de modificat în PNRR capitolul Energie:

“Ministrul Energiei, Virgil Popescu, OBLIGAT să amâne închiderea unor capacități energetice!

Victorie importantă a Partidului Social Democrat în Parlamentul European, privind aprobarea unui mecanism de modificare a PNRR !

Planul de Redresare și Reziliență POATE FI MODIFICAT, ținând cont de efectele conflictului din Ucraina și de crizele conexe, în acord cu nevoile urgente ale României! Cea mai mare problemă o constituie ENERGIA! Acum, ministrul Energiei nu mai are nicio explicație în fața românilor și este obligat să renegocieze cu Comisia Europeană noile termene de închidere a capacităților energetice existente.

De asemenea:

sunt doar câteva exemple de capitole care ar trebui ajustate.

Încă de acum trei ani, de când fosta guvernare a elaborat PNRR-ul, PSD a susținut tot timpul că acesta s-a întocmit pe premise greșite, neținându-se cont de realitățile din țară.

Domnule Virgil Popescu, vă invit să vă faceți bagajele și sa luați primul avion spre Bruxelles, unde aveți de modificat capitolul de Energie din PNRR.”

 

Articole similare

Back to top button