ActualitateSliderSocialUltima ora

ITM Gorj a câștigat procesul cu DSP Gorj

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, sub coordonarea și îndrumarea inspectorului-șef, George Octavian Romanescu, au efectuat în perioada 17-21 octombrie 2022 un număr de 42 controale, fiind depistate 9 persoane prestând muncă nedeclarată. Au fost aplicate 20 sancțiuni, din care 19 amenzi contravenționale în cuantum de 238.500 lei și 1 avertisment. Pentru neconformitățile constatate au fost trasate 74 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Un angajator cu sediul social în Municipiul București a fost sancționat cu suma de 120.000 lei pentru folosirea în activitate a șase persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă lucrau la reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Alți trei angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă cu suma de 50.000 lei pentru muncă nedeclarată.

Doi dintre aceștia au fost sancționați cu suma de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă, acestea fiind depistate pe raza Municipiului Târgu-Jiu și a comunei Tânțăreni. Cel de-al treilea angajator a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză activează în domeniul panificației, în Municipiul Motru.

De asemenea, reprezentanți ITM Gorj au transmis faptul că Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a câștigat procesul intentat de către Direcția de Sănătate Publică Gorj privind anularea procesului-verbal de cercetare a evenimentului care a avut loc în data de 02.03.2021, la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești, a cărui victimă a fost Dobrin Adrian Virgil, angajat al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Articole similare

Back to top button