ActualitateSliderSocialUltima ora

Cum comentează DRDP Craiova decesul șoferului de pe Defileul Jiului

În cursul zilei de ieri, 2 octombrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență  Gorj a fost solicitat să intervină în gestionarea unei situații de urgență generate de un accident rutier pe Defileul Jiului. O bucată de stâncă s-a desprins și a căzut de pe servant direct pe parbrizul unui autoturism. La bord se aflau 3 persoane: șoferul, un bărbat de 56 de ani și încă două femei, în vârstă de 60, respectiv 50 de ani. La fața locului s-au deplasat de îndată echipaje de pompieri, ambulanțe SAJ, SMURD, atât din Gorj cât și din Hunedoara.

Șoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat, ulterior fiind declarat decedat. Celelalte două victime au fost preluate de echipajele specializate și li s-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, însă acestea au refuzat transportul la spital.

Evenimentul este unul tragic întrucât s-a soldat cu pierderea unei vieți omenești. Cum este de așteptat, oamenii se întreabă cine poate fi tras la răspundere pentru acest lucru. Reprezentanții DRDP Craiova, cei în măsură să comenteze întreaga situație au făcut următoarea precizare pe pagina de Facebook:

“Referitor la tragicul eveniment petrecut astăzi pe DN 66, km 116, DRDP Craiova face următoarele precizări:

Zona in care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălțime foarte mare, dintr-o zona cu torenți, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți. Permanent facem verificări în zonă și îndepartăm stâncile și copacii care prezintă risc de prăbușire. Zona are și semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de până acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situația a fost una total impredictibilă.”

 

Articole similare

Back to top button