ActualitateSliderSocialUltima ora

29 Septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populația din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, și anume: bolile cardiovasculare.

La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creștere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se așteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară an de an, din cauza afecțiunilor cardiovasculare.

În fiecare an, 29 septembrie marchează Ziua Mondială a Inimii, eveniment care își propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a populației globului asupra factorilor de risc ce duc la apariția bolilor cardiovasculare și să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor față de problema adoptării unui stil de viață sănătos.

Grija față de inimă înseamnă să mănânci echilibrat, să faci mișcare, să reduci consumul de alcool, să renunți la fumat, adică toate acele lucruri care nu doar că te fac mai sănătos, însă te vor ajuta să te simți mai bine și să te bucuri din plin de viață.

Articole similare

Back to top button