ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Ce cred oamenii despre majorarea indemnizațiilor demnitarilor

Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Este vorba de indemnizațiile președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia. Deși judecătorii CCR au decis că majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor, președinților de Consilii Județene, primari, parlamentari sunt neconstituționale, senatorii au votat în ședință de plen un proiect de lege pentru aprobarea Ordonanței 115/2022. Astfel, ordonanța în care erau exceptați demnitarii și aleșii locali a fost modificată, fiind introdus un amendament prin care majorează indemnizațiile acestora.

Aceeași idee este împărtășită și de către Radu Miruță, deputat USR Gorj. Acesta consideră măsura majorării indemnizațiilor demnitarilor drept „o agresivitate printre cele care fac istorie în Parlamentul României.”

Din tabăra PSD-ului, cel în măsură să discute despre acest lucru, senatorul Ion Cristinel Rujan, se afla, după cum acesta susține, într-o ședință a Comisiei Speciale pentru legile justiției, la Senat. Astfel, cel care a oferit anumite clarificări privind hotărârea Senatului este Claudiu Manta, deputat PSD Gorj.

Articole similare

Back to top button