ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Ionuț Stroe: Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni

În acestă dimineață, Președintele PSD Gorj a avut o ieșire agresivă la adresa partenerului din coaliție, Virgil Popescu.

„Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu!”, spunea deputatul pe pagina sa de socializare, făcând referire la faptul că actualul Ministru al Energiei, nu este capabil să găsească soluții pentru a compensa creșterile de prețuri la energia electrică, la gaze naturale și la combustibil.

“PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere.

După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică.

Majoritatea țărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populația și economia, în timp ce în România nu s-a avut în vedere decât soluția cea mai păguboasă pentru statul român, aceea de a compensa niște prețuri deja scăpate de sub control.

Soluția reglementării prețului la energie a fost adoptată și de alte țări și, mai mult, au fost alese și alte măsuri alternative care să calmeze haosul impus de anumiți jucători de pe piață.

Deputatul de Gorj își face griji datorită faptului că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și evident facturile românilor la curent, gaze. Cu alte cuvinte vor crește cheltuielile atât la populație cât și la mediul de afaceri. Weber, îi transmite ministrului că sunt soluții și le găsește la PSD.

“De la asigurarea gratuității transportului pentru navetiști, subvenționarea gospodăriilor ale căror costuri la utilități erau mai mari de 30% din venit, până la suspendarea taxei de transport pentru energie sau acordarea unor vouchere pentru gospodăriile vulnerabile, iată doar câteva dintre soluțiile găsite în alte țări cu un nivel de trai mult superior decât cel din România.

Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze.

Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale.”, a continuat Mihai Weber.

Replica PNL nu s-a lăsat așteptată și într-un interviu acordat news.ro, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că

”Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituţional, faţă în faţă, în cadrul şedinţelor de coaliţie. Nu e cazul să comentăm mai mult declaraţiile colegului de la PSD,  pentru că în acest moment lucrăm cu PSD la aceste soluţii care vor ieşi în câteva zile. Domnul Weber poate să viziteze site-ul ANRE, unde scrie foarte clar ce trebuie să facă această instituţie şi nu face. Nu o zicem noi, o zice legea”, a afirmat Ionuţ Stroe.

Ionuț Stroe a mai declarat pentru news.ro că ”decizia compensării a aparţinut coaliţiei, nu PNL, aşa cum tot coaliţiei îi va aparţine ordonanţa care urmează să reiasă din lucrul grupului interministerial”.

”Deci cu cine se ceartă dl Weber mai exact? Nu ştim. Noi îl sfătuim să aibă răbdare, cu siguranţă îi vor da colegii de la PSD şi dumnealui să citească draftul ordonanţei”, a spus Stroe.

Cât privește ANRE, Ionuț Stroe a subliniat faptul că Președintele Marcel Ciolacu și-a declarant ieri nemulțumirea legată de activitatea instituției și a făcut vorbire și despre prerogativele ANRE.

”Acum, ANRE are ocazia de a-şi face treaba, în cadrul acestui comitet, fiind singură instituţie care poate concepe şi emite decizii în materie de reglementare a pieţei de energie şi de concepere sau modificare a normelor de funcţionare a pieţei”, a mai explicat Ionuţ Stroe.

 

Articole similare

Back to top button