ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Forța Dreptei caută răspunsuri și soluții legate de Calea Eroilor

Lucrările care și acum se desfășoară pe Calea Eroilor din Municipiul Târgu Jiu sunt lucrări care ne afectează pe toți, într-o mică sau mare măsură. Aceasta este declarația lui Alin Cărăgui, președintele interimar Forța Dreptei Târgu Jiu. Cei de la Forța Dreptei nu au stat cu mâinile în sân și au înaintat Primăriei Târgu Jiu o adresă prin care solicitau detalii despre finalizarea proiectului.

În data de 10 iunie a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți ai Prefecturii Județului Gorj, Consiliului Județean Gorj, Ministerului Culturii, Inspectoratului de Stat în Construcții și Centrului “Constantin Brâncuși”. Întrunirea a avut ca scop găsirea unor soluții pentru finalizarea proiectului care ar putea să se încadreze în patrimoniul UNESCO. Deciziile stabilite la acea dată au fost unele bune dar se pare că nu au fost puse și în aplicare.

Lucrările care au început în urmă cu mai bine de 2 ani de zile ar fi trebuit finalizate în termen de 12 luni, ceea ce ridică un semn de întrebare. Analizând contractul încheiat pentru efectuarea acestora, Cărăgui a constatat faptul că partea de penalități, parte ce trebuie să îi revină constructorului, este una destul de succintă. Penalitățile se pare că nu au fost încă aplicate.

Referitor la afirmațiile colegului său, senatorul Ion Iordache a adăugat că răspunsul întârziat al Primăriei Municipiului Târgu Jiu anunța că lucrările decurg normal și se vor finaliza așa cum autoritățile și-au propus.

Mai mult, Iordache a menționat că beneficiarul contractului aferent lucrărilor recunoaște direct sau indirect că este direct vinovat de nefinalizarea respectivelor lucrări.

Articole similare

Back to top button