Bunoaica despre adresa către Guvern: ”Ceva comic pus pe socializare”

Sindicatele din FNME au înaintat Guvernului o adresă prin care solicită instituirea stării de urgență în sistemul energetic național. Deși aceștia nu au avut nimic de spus când a fost prezentat Planul de Restructurare, când a fost suspendată activitatea carierei Roșia, în general când era vorba de companie, s-au gândit că în ultimul ceas este bine să tragă un semnal de alarmă. Întrebat ce părere are despre acest lucru, Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, a declarat că asta nu este altceva decât o mișcare sindicală, nicidecum intenția de a ajuta în vreun fel sau altul Complexul Energetic Oltenia.

Bunoaica a menționat, de asemenea, faptul că de la o zi la alta Complexul Energetic Oltenia se dizolvă, părți mici din acesta continuând să dispară, exemplificând prin cazul termocentralelor de la Craiova.

În încheiere, Bunoaica a adăugat că toată această mișcare sindicală are ca scop formarea unui sindicat majoritar și nu consideră adevărate afirmațiile cum că activitatea Complexului Energetic Oltenia va fi stopată pentru ca cei “minim 500 de salariați” să picheteze sediul Guvernului, așa cum se arăta în adresa realizată de Pîrvulescu și Căldărușe.