ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Bombă la Ministerul Sănătății

Emanuel Ungureanu, deputat de Buzău și Membru în Comisia pentru Sănătate și Familie, a avut ieri o ieșire pe pagina sa de socializare, unde a acuzat pe Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, de faptul că a semnat un contract de consultanță cu OMS ( Organizația Mondială a Sănătății ). Suma acestui contract este de 21 milioane de euro și deputatul de Buzău spune că va sesiza ANI pentru un presupus conflict de interese.

“Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii PSD, a semnat un contract de consultanță de 21 de milioane de euro cu OMS( Organizația Mondială a Sănătății)!!!

Voi face sesizare la ANI cu privire la acest grav conflict de interese în care se află actualul ministru PSD al Sănătății.

Ce a făcut Rafila? În luna mai, pe șest, ca hoțul, cel care se visează președintele României, fost șef la OMS, a înaintat un Memorandum către Guvernul României prin care a cerut ca OMS să facă consultanță, inclusiv pentru partea de digitalizare din atât de hulitul de către PSD program pe Sănătate numit PNNR.

Memorandumul cu OMS a fost semnat în mare secret de Guvernul României în luna iunie!

Unde este problema? Suma uriașă, 21 de milioane de euro direcționați discreționar, pentru asistență tehnică(consultanță) către organizația unde Rafila a avut rol executiv până în anul 2021!

Banii către OMS pe consultanță urmează să fie plătiți în următoarele tranșe:

-5.38 milioane euro pentru digitalizare

-14.1 milioane pentru servicii de sănătate și resurse umane

-1.7 milioane euro gestionare fonduri

ATENȚIE!

Din 2014 până în 2018 Rafiila a fost reprezentantul România la OMS și din anul 2018 până în anul 2021 a fost membru în Comitetul permanent al Biroului Regional al OMS pentru Europa și membru în bordul executiv al OMS!”, a scris Emanuel Ungureanu pe pagina sa de socializare.

Deputatul arată cu degetul și spre Guvernul României, spunând că acest document este semnat de  premier, vicepremier, Ministrul Finanțelor și chiar Ministrul de Externe.

“Acum o să vă întrebați cine din Guvernul României a aprobat golănia lui Rafila cu OMS, în ordinea numerelor de pe tricou, conform documentului atașat, foto 1, au semnat: Ciucă, premier, Grindeanu, vicepremier, Câciu de la Ministerul Finanțelor și geniul justiției din România, Cătălin Predoiu, ca primarul a semnat și ministrul de Externe, Aurescu.”, a declarat Ungureanu.

Toate aceste acuze vin în contextul în care atunci când a fost aprobat PNRR-ul, s-a vorbit despre faptul că cea mai mare sumă de bani din program, este atribuită consultanței. Opoziția spunea în acel moment că cei de la USR au pregătite firmele de casă cât și contractele pe care urmează să le încheie pe consultanță în PNRR.

Articole similare

Back to top button