ActualitateSliderSocialUltima ora

Fără număr….pentru bugetari!!!

Această săptămână este decisive pentru toți bugetarii.

De ce?

Pentru că în această săptămână guvernanții trebuie să ia o decizie privind salariile care ar putea crește cu până la 50 %, conform unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Muncii.

Conform legii, dacă datoria publică depășește 50 %, nu se pot face aceste majorări.

Ordonanța este în circuitul de avizare și urmează să fie adoptată, cel mai probabil, săptămâna aceasta dacă obține toate avizele. În textul ordonanței se specifică faptul că de la 1 august vor fi majorate salariile bugetarilor.

Bugetarii care lucrează cu fonduri europene vor avea parte de o majorare de până la 50% din salariul de bază.

Ministerul Transporturilor, INS, sunt instituțiile ai căror angajați vor beneficia de aceste majorări salariale. Ministerul Culturii va beneficia de o majorare de 15 %, cât este prevăzut în ordonanță. Aceeași majorare se va aplica și instituțiilor subordinate.

Bugetarii vor avea parte de o pătrime din diferența salarială din restul rămas neplătit, potrivit Legii salarizării bugetare. Toate aceste majorări vor intra în vigare, asta spun guvernanții, nu vor retrage ordonanța.

În ceea ce privește pragul datoriei publice, surse din Ministerul Finanțelor spun că datoria nu va rămâne la fel de ridicată până la finalul anului. Această creștere a datoriei, a împrumuturilor pe care statul le-a făcut nu i-a determinat pe guvernanți să renunțe la majorarea salariilor bugetarilor.

Articole similare

Back to top button