ActualitateSliderSocialUltima ora

Cum se eliberează comprimatele cu iod

Odată cu evoluția conflictului din Ucraina, cererea de comprimate cu iod va crește, motiv pentru care aceste comprimate au fost distribuite în farmacii. Inițial, Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, îndemna populația să ridice cât mai repede aceste pastile.

Anunțul ministrului a creat isterie în rândul populației care a luat cu asalt medicii de familie pentru eliberarea rețetelor necesare pentru a intra în posesia comprimatelor cu iodură de potasiu. Văzând această situație, Rafila a venit la începutul acestei săptămâni cu anumite precizări legate de cele spuse anterior. Acesta a declarat că nu a încercat decât să informeze, și nu să inducă panică.

Tot la capitolul de informații, Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis faptul că a primit deja 478.000 de comprimate cu iod care sunt distribuite farmaciilor. Până în momentul de față, niciun comprimat nu a fost eliberat din vreo farmacie la solicitarea vreunui cetățean. Medicamentele se eliberează doar în baza unei rețete iar cetățenii pot intra în posesia acestora în mod gratuit.

Președintele Patronatului Medicilor de Familie Gorj, Mihai Moisescu, a venit la rândul său cu precizări referitoare la criteriile în baza cărora sunt eliberate aceste comprimate populației.

Noutatea pe care mulți poate că nu o cunosc constă în faptul că absolut orice persoană se poate prezenta la cabinetul medicului pentru a solicita o rețetă cu aceste medicamente. Problema se pune în momentul în care rețeta este eliberată fără a fi efectuate anumite consultații în prealabil.

Articole similare

Back to top button