ActualitateSliderSocialUltima ora

2 zile de festival la Tismana

În perioada 14-15 august 2022 se organizează o nouă ediție a Festivalului concurs de la Tismana, festival organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria și Consiliul Local Tismana. Parteneri la eveniment sunt Școala Populară de Arte “Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și  Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” Târgu-Jiu.

Festivalul de la Tismana a reușit de-a lungul timpului să adune din ce în ce mai mulți participanți, continuând să fie un real succes și unul dintre cele mai așteptate și îndrăgite  evenimente  locale. Interpreții  sunt așteptați să se înscrie pentru secțiunile: soliști vocali, soliști instrumentiști, dansuri și port popular.

Soliștii vocali vor interpreta 2 piese, din care una (doină sau baladă) fără acompaniament. Festivalul se adresează interpreților și formațiilor de neprofesioniști. Concurenții sunt așteptați în ziua de 14 august 2022 la Pădurea Tismana, până la orele 14.00. Formațiile de dansuri populare vor fi prezente în ziua de 15 august 2022, orele 9.00, pe scena din pădurea Tismana.

Festivalul Cântecului, Dansului si Portului Popular Gorjenesc de la Tismana se ține în fiecare an la 15 august. La această dată credincioșii celebrează una dintre cele mai mari sărbători creștine, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută și sub denumirea de Sfânta Maria Mare, care este prăznuită la această dată. Popular, Adormirea Maicii Domnului este considerată ziua care desparte lunile călduroase de cele reci.  Tot pe 15 august, este sărbătorită Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor.

Articole similare

Back to top button