De la ATI, CEO dă energie României…

De câțiva ani buni, Complexul Energetic Oltenia duce o luptă cu ONG-urile de mediu.

Bankwatch și Greenpeace sunt ONG-urile care până-n 2015 au inițiat nu mai puțin de 16 acțiuni în instanță, acțiuni ce au avut soluții definitive și irevocabile în favoarea societății.

În fiecare an, vara și iarna reprezintă un hop pentru Sistemul Energetic Național, atunci când compania Complexul Energetic Oltenia trage din greu pentru a echilibra un sistem energetic pus la pământ de cei care-și doresc din România doar o țară de consum.

Aprobarea Planului de Restructurare și Decarbonare de Comisia Europeană, a făcut ca drumul către închiderea capacităților de producție a energiei pe bază de lignit să fie mai iminent.

Cu toate acestea ONG-urile, așa zise de mediu, ONG-uri finanțate de țări care produc energie pe bază de cărbune, nu ne lasă nici acum să mergem pe drumul pe care noi, prin reprezentanții noștrii politici l-am ales.

Suspendarea carierei Roșia, este o lovitură grea pe care compania energetică trebuie să o rezolve, pe care Statul Român trebuie să o rezolve. Cu cât se prelungește mai mult această situație cu atât Sistemul Energetic din România este mai vulnerabil. Există varianta ca stocurile de cărbune pentru perioada geroasă, perioada de iarnă să nu poată fi realizate și atunci clar ne jucăm cu Sistemul Energetic.

Cu toate aceste greutăți, Complexul Energetic Oltenia, dădea astăzi în jurul orei 08:00, 1398 MW, fiind compania care dădea cel mai mult în sistem.

Dacă ne pasă, atunci probabil că vor trebui duse câteva campanii concrete și coerente pentru păstrarea capacităților de energie până o să găsim variante de a pune ceva în loc iar Statul Român, trebuie să privească această companie cu o mai mare grijă și să o trateze ca o companie de Siguranță Națională.