ActualitateSliderSocialUltima ora

Discuții privind tariful practicat de SJA Gorj

În presa locală s-a vehiculat faptul că la momentul actual Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu nu mai beneficiază de serviciile prestate de Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. Managerul SJU Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a venit cu precizări în acest sens susținând faptul că spitalul dispune în continuare de serviciile Ambulanței. Discuțiile care au apărut sunt cu privire la tariful pe care Ambulanța îl practică pentru a presta respectivele servicii, mai exact un nou tarif pe lângă cel inițial, pe kilometru.

Noul contract pe care cele două instituții trebuie să îl încheie prevede o actualizare a tarifului pe kilometru, fapt explicat prin creșterea prețului la carburanți. În plus, Serviciul de Ambulanță solicită și un tarif suplimentar în valoare de 600 – 700 lei pentru fiecare solicitare venită din partea spitalului, lucru cu care cei din conducerea SJU Târgu Jiu nu sunt de acord.  Cu excepția acestei neînțelegeri, Vienescu declară că activitatea dintre cele două instituții decurge cât se poate de normal.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Claudiu Constantinescu, a declarat faptul că discuțiile între instituția sa și cea condusă de Dumitru Vienescu a a apărut în urma furnizării primei facturi după actualizarea tarifelor de transport. Valoarea sa a fost una mult mai mare comparativ cu restul facturilor întrucât carburanții au atins un preț foarte ridicat.

Deși tariful a fost făcut cunoscut în rândul spitalelor din județ la începutul anului, discuțiile au apărut abia după ce factura a fost furnizată.

Constantinescu susține, de asemenea, că soluțiile ce trebuie găsite nu mai pot întârzia să apară.

Întrebat despre valoarea cu care s-au majorat respectivele tarife, Constantinescu a declarat că discutăm de majorări substanțiale, de până la 8-9 ori a valorilor anterioare.

Constantinescu a concluzionat afirmând că acest lucru s-a întâmplat datorită sau din cauza necesității de a obține un venit, sumele respective fiind virate bugetului de stat.

Articole similare

Back to top button