ActualitatePoliticaSliderUltima ora

Cum batjocorește PSD antreprenorii

Fost ministru al Finanțelor și Ministru al Investițiilor și Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a avut ieri, pe pagina sa de socializare, o ieșire dură asupra partenerilor săi din coaliție, sub titlul „Cum batjocorește PSD antreprenorii pe banii lor”.

Uitând că se află într-o coaliție cu cei de la PSD, fostul ministru acuză PSD-ul că tratează antreprenorii ca niște infractori. În același timp ne explică cum salariații din mediul privat sunt tratați cu dispreț de către actualul ministru de finanțe și cum aceștia sunt numiți babuini

 

“Cum batjocorește PSD antreprenorii, pe banii lor

Declarațiile și acțiunile din ultimele șapte luni arată adevarata părere a PSD despre antreprenori și salariații din mediul privat.

  1. Antreprenorii sunt niște infractori – așa se traduce prevederea referitoare la incriminarea penală a neplății stopajului la sursă, introdusă de ministrul de finanțe în OUG privind unele măsuri fiscal -bugetare, adoptată în decembrie 2021. Prevederea a fost citită “pe bandă”, direct în ședința de Guvern, fără o discuție prealabilă în coaliție.
  2. Mai lăsați-mă cu salariații din mediul privat și antreprenorii – așa se traduce declarația conform căreia o mare parte din încasările la bugetele de asigurări sociale provin de la bugetari, uitând că salariile bugetarilor sunt plătite din bugetul de stat, adică din taxele și impozitele plătite de antreprenori și salariații din mediul privat.
  3. Mediul privat trebuie taxat drastic – PSD urmărește obsesiv introducerea impozitului progresiv și a taxei de solidaritate, iar până atunci a reintrodus supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, a crescut impozitul de dividende și contribuțiile către bugetul asigurărilor sociale de sănătate.
  4. 90% dintre antreprenorii din România sunt babuini, este declarația șoc și demonstrează disprețul și desconsiderarea față de oamenii care trec printr-o perioadă foarte grea, dar găsesc resurse sa țină economia României pe linia de plutire și să plătească taxe și impozite din care se îndestulează și cei care ii disprețuiesc.
  5. Statul român este dator antreprenorilor cu multe miliarde de lei rambursări de TVA, concedii medicale, restanțe la schema de compensare a facturilor la energie, iar investițiile au fost reduse constant. În acest ritm ponderea investițiilor in PIB nu poate depăși 5% fata de 7%, cât s-a angajat guvernul prin programul de guvernare.

Știu că PNL este la guvernare cu PSD, dar asta nu înseamnă că trebuie să închidem ochii la aceste derapaje.

Antreprenorii au devenit din eroi, infractori si babuini. Și asta concomitent cu laudele ministrului finanțelor că încasările la bugetul consolidat au crescut, adică sunt batjocoriți pe banii lor.”

 

Dacă ar fi să analizăm la rece această declarație ar fi una care în proporție de 80 % este adevărată, dar să nu uităm că ea vine din interiorul unei coaliții care cel puțin până-n acest moment pare că acolo, la rădăcini, lucrurile sunt ok.

Dan Vîlceanu, alături de fostul Președinte al PNL, Florin Câțu, sunt printre puținii PNL-iști care critică măsurile și acțiunile colegilor din coaliție.

Dacă asta pică sau nu bine partidului ( PNL ), rămâne de văzut în următoarea perioadă, atunci când colegul lor de la PNL, Dan Motreanu, va finaliza raportul asupra activității de la Gorj.

Reamintim că în urmă cu 2,3 săptămâni, Dan Motreanu a fost desemnat de premierul Nicolae Ciucă să analizeze activitatea organizației de la Gorj, organizație condusă de Dan Vîlceanu și să prezinte un raport. În urma acestui raport se va lua hotărârea ce se va întâmpla la această filială.

Articole similare

Back to top button