ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Marcel Romanescu, simplu membru în BPJ al PNL

“În conformitate cu prevederile Statutului Partidului Național Liberal și ale Regulamentului privind organizarea, desfășurarea și conducerea activităților organizațiilor locale și județene, art.40, alin.1, care prevede: Absența nemotivată a prim-vicepreședinților, vicepreședinților, secretarilor generali, secretarilor generali adjuncți sau a membrilor la 3 reuniuni consecutive ale BPJ ( cu excepția BP Diaspora ) atrage demiterea de drept din funcție a celui în cauză și organizarea de alegeri pentru funcția respectivă, în prima reuniune a CDJ sau a comisiilor de specialitate;

Așa începe decizia nr.22 din 07.07.2022, prin care i se aduce la cunoștință lui Marcel Laurențiu Romanescu faptul că BPJ al PNL Gorj constată demiterea de drept din funcțiile deținute în BPJ, de prim-vicepreședinte strategii și comunicare.

Pe lângă Marcel Romanescu, se mai constată și alte două demiteri ale lui Cilibiu Cristina din funcția de vicepreședinte Departamentul pentru strategii și relații publice și Popescu Constantin din funcția de membru.

Marcel Laurențiu Romanescu este în prezent primarul Municipiului Târgu Jiu și cu ceva timp în urmă a cerut o comisie prin care să se verifice situația actualului Președinte al PNL, Dan Vîlceanu, referitoare la incompatibilitatea dintre funcția de Secretar General al PNL și Președinte al Organizației Județene Gorj.

Cristina Cilibiu este Primarul Orașului Turceni și apropiată a senatorului Ion Iordache, cel care a părăsit PNL-ul o dată cu plecarea lui Ludovic Orban, fost Președinte al PNL.

Prezenta decizie poate fi contestată la Comisia de Arbitraj Județeană în termen de 10 zile de la comunicare.

Întrebat despre această decizie, Dan Vîlceanu, Președintele PNL Gorj spune că nu este o decizie a BPJ ci ea vine ca urmare a statutului.

Referitor la speculațiile legate de faptul că Dan Vîlceanu ia această măsură astăzi pentru a-și îndepărta adversarii, în contextul în care se face o analiză a organizației județene, acesta a subliniat că Marcel Romanescu nu a participat la ședințele BPJ cu mult timp înainte de a se constituii comisia condusă de Dan Motreanu să analizeze organizația județeană.

Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că nu au luat în calcul un element, anume că el va fi membru în BPJ chiar dacă nu va face parte din echipa lui Dan Vîlceanu. Este corect ca Dan Vîlceanu să-și aleagă toată echipa, mai spune Marcel Romanescu.

Primarul de la Turceni, Cristina Cilibiu a declarat că nu dorește să comenteze acum pe marginea acestui subiect.

Articole similare

Back to top button