Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor”

În cursul zilei de ieri în municipiul Târgu Jiu a avut loc o manifestare civică la care au luat parte o serie de cetățeni nemulțumiți de cum se derulează lucrările de modernizare pe Calea Eroilor.

“Participanții la Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor” au semnat un memoriu pe care organizatorii evenimentului îl vor trimite autorităților naționale și instituțiilor de cultură abilitate! Dezastrul de pe Calea Eroilor trebuie stopat!

Este nevoie de o strategie coerentă care să plaseze în centrul de dezvoltare al municipiului Târgu Jiu și al Gorjului, Ansamblul Monumental Calea Eroilor! Primăria Târgu Jiu este depășită de situație în problema Brâncuși, dar ține la distanță instituțiile și specialiștii statului român pentru a mulțumi niște grupuri de interese, cu încălcarea gravă a legii privind protejarea monumentelor istorice!

Primăria Târgu Jiu trebuie să îndeplinească urgent obligațiile în raport cu dosarul de candidatură UNESCO, întârziate nepermis de mult și cauzate de interesele imobiliare de pe Calea Eroilor. Toate aceste aspecte vor avea un impact negativ asupra sitului și asupra evaluării dosarului UNESCO.”  

Printre cei care au luat parte la această activitate s-au numărat și câțiva membri ai formațiunii politice conduse de senatorul Ion Iordache – Forța Dreptei.

Legat de ceea ce s-a întâmplat ieri în municipiul pe care îl conduce, primarul Marcel Romanescu susține că la fel ca cei care au luat parte la manifestare, și el este îngrijorat de modul în care au decurs lucrările la Calea Eroilor. Edilul declară că îi înțelege pe cei care au participat cu bună credință la acest marș, persoane care sunt cu adevărat preocupate de situație.

De asemenea, Romanescu consideră că alături de cei care au luat parte la acest marș s-au numărat și susținătorii Marinelei Strâmbulescu. Raportându-se la esența problemei, primarul susține că nemulțumirea soției actualului director al Muzeului Național “Constantin Brâncuși” Târgu Jiu este strâns legată de aprecierile pe care acesta le-a făcut la adresa lui Doru Strâmbulescu, mai exact la activitatea pe care o desfășoară în cadrul muzeului.