Până la 2000 lei oferiți pe o masă din Piața Centrală

Luni, 4 iulie, a avut loc licitația publică pentru obținerea unei mese în Piața Centrală de către comercianți. Întreaga procedură a fost demarată și finalizată de Societatea Edilitara care s-a asigurat ca lucrurile să decurgă fără probleme. Edilul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că deși, inițial, comercianții au fost reticenți cu privire la această metodă, ulterior au înțeles că totul se desfășoară într-un mod transparent și au cooperat. Fiecare comerciant a avut posibilitatea de a negocia pentru cel mult 3 mese.

Odată cu această licitație au ieșit la suprafață anumite aspecte pe care autoritățile locale le-au sesizat în trecut, și anume oferirea unor sume mari, chiar de 2000 lei pentru o masă, în condițiile în care până acum valoarea ce trebuia achitată se ridica la 500 lei.

Este de menționat faptul că drepturile care le revin tuturor comercianților ce au luat parte la licitație încep odată cu data de 1 ianuarie 2023.

Întrucât totul a fost organizat într-un mod deschis și cât se poate de transparent, nu au fost întâmpinate probleme. Un reprezentant din rândul comercianților a fost prezent în cadrul Societății Edilitara, în prezența acestuia fiind sigilate și desigilate ofertele.

Cea mai mare sumă pe care comercianții au pus-o la bătaie a fost suma de 2000 lei, prețurile situându-se exact în acest interval: 500 – 2000 lei.

Au existat inclusiv mese în Piața Centrală pentru care nu a licitat nici măcar un comerciant, aceștia țintind către mesele cu vadul comercial cel mai ridicat, cu vizibilitatea cea mai bună.

Mesele care nu fost repartizate în urma acestei licitații vor fi în continuare scoase la o altă licitație de către Societatea Edilitara, după ce vor fi finalizate contestațiile.