Noi proiecte pentru Municipiul Târgu Jiu

Noi proiecte prin programul „Anghel Saligny” vor fi puse în mișcare la Târgu Jiu.

Este vorba de două proiecte diferite, și anume: un proiect ce vizează pasajele de pe Bulevardul Unirii, Piața Mare, magazinul Parângu, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și, cel de-al doilea proiect care are ca obiectiv pasajul subteran de la calea ferată de pe Strada 9 Mai, intersecția cu Ana Ipătescu.

Pentru primul proiect s-a primit o finanțare prin Planul Operațional Regional pe asistență tehnică pentru realizarea pasajelor de pe Bulevardul Unirii, Piața Mare, magazinul Parângu și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Pentru acest proiect s-a prezentat o societate la licitație și a adjudecat licitația pentru realizarea proiectului, în vederea finanțării pe Planul Operațional Regional care se va deschide în acest an.

Referitor la următorul proiect, pasajul subteran va fi realizat pe sub calea ferată. Acest proiect a venit pentru a îndeplini dorințele locuitorilor din partea de sud est a Municipiului Târgu Jiu, și anume a locuitorilor din cartierele Plopilor, Olari, Diana, Castanilor, dar și a celor care și-au construit case spre comuna Dănești. Se dorește ca trecerea spre comuna Dănești să se realizeze prin pasajul de pe Ana Ipătescu.

Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, mărturisește faptul că, odată cu alegerile din 2022, acesta s-a angajat în căutarea unor surse de finanțare pentru realizarea pasajului, fiind un obiectiv de mare importanță pentru municipiu. În momentul de față este o certitudine faptul că finanțarea este asigurată prin programul „Anghel Saligny”, fiind vorba de o sumă de 28 de milioane de lei.

Și Centura de Nord a Municipiului Târgu Jiu a primit o finanțare de 17 milioane de lei. Acesta urmează să fie amenajată conform proiectului, pe 4 benzi. Pentru realizarea acestui proiect va fi nevoie și de alocarea unei sume din bugetul local.