ActualitateSliderSocialUltima ora

Cămin de bătrâni în fosta școală de jandarmi de la Sadu

Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești Jiu, se declară a se afla într-o abordare destul de serioasă pentru un proiect destul de ambițios. Edilul intenționează să construiască un cămin de bătrâni în fosta Școală de Jandarmi de la Sadu. Primăria Bumbești Jiu a reintrat în posesia imobilelor fostei școli de subofițeri jandarmi din localitate. La începutul anului 2018, Bobaru declara:

”Este vorba despre un pavilion administrativ, unde erau, în trecut, peste două mii de elevi, două cămine internat reabilitate, cu peste 200 de locuri, încă un cămin reabilitat, o cantină cu o capacitate de 400-500 de locuri de persoane pe serie, o centrală termică, etc. (…) Avem două notificări de la Curtea de Conturi. Cum destinația nu mai este respectată trebuie să ne luăm bunurile înapoi. Avem deja o corespondență cu Ministerul de Interne, pentru a ne preda acele active. Au fost preluate cu un scop care nu mai este respectat. Respectivele spații au fost date în administrarea Ministerului de Interne. Într-un context pe care eu nu vreau să îl comentez, au trecut în proprietatea statului și au făcut carte funciară pe aceste bunuri”.

Transferul cerut de edil a fost legalizat prin Hotărârea de Guvern emisă în luna iunie a anului 2019. Astăzi, se dorește realizarea unui important proiect care va înlocui fosta școală de subofițeri jandarmi.

Articole similare

Back to top button