ActualitateSliderSocialUltima ora

A crescut numărul cazurilor de SARS-CoV2 din Gorj

Au fost raportate noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV2 la nivelul județului Gorj. Conform unui comunicat transmis de Direcția de Sănătate Publică Gorj, numărul de cazuri înregistrate în ultimele două zile se ridică la 39, 5 dintre persoanele infectate fiind internate în spital.

Ca și recomandări în această perioadă se propune spălarea pe mâini mai des, purtarea măștii în spații aglomerate și evitarea contactului cu persoanele care prezintă tuse sau febră.

  „ Directia de Sanatate Publica Gorj monitorizeaza permanent evolutia situatiilor de risc epidemiologic de la nivelul localitatilor determinate de cresterea numarului de cazuri de infectie cu virusul SARS-CoV2.

                    Avand în vedere creșterea numărului de cazuri din ultimele doua zile, 39 de persoane au fost confirmate pozitiv dintre care 5 persoane sunt internate în spital,DSP Gorj recomanda:

–  Spălarea  des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool;

– Purtarea mastii in spatii aglomerate si in mijloacele de transport in comun;

– Evitarea  contactului apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;

– In cazul aparitiei simptomelor sau suspiciunilor de boala, va rugam sa va prezentati pentru testare la medicii de familie, UP.U si C.P.U.

Vaccinarea este in continuare recomandata mai ales persoanelor vulnerabile.

  • La nivelul judetului Gorj vaccinarea este efectuata de catre medici de familie , lista acestora fiind publicata pe pagina   WEB: ” dsp-gorj.centruldecalcul.ro. “

  • Centrele de evaluare existente la nivelul judetului Gorj sunt: – Spitalul Judetean de Urgenta Tg Jiu, Spitalul Municipal Motru, Spitalul  Orasenesc Novaci, Spitalul  Orasenesc Sf.Stefan Rovinari, Spitalul Orasenesc Tiurceni, acestea avand in stoc Anticorpi monoclonali, Favipiravir, Molnupiravir cantitati suficiente pentru perioada urmatoare.”- transmis DSP Gorj printr-un comunicat.

Vaccinarea rămâne în continuare o recomandare, iar lista cu medicii de familie ce vor efectua vaccinuri o găsiți pe site.

Articole similare

Back to top button