ActualitateSliderSocialUltima ora

Relantoarele din Târgu Jiu – val de reacții în rândul șoferilor

Relantoarele menite să determine șoferii de a reduce viteza în trafic instalate recent lângă sensul giratoriu, la ieșirea din Târgu Jiu spre Turcinești au stârnit un val de reacții în rândul participanților trafic. După cum era de așteptat, părerile sunt pro și contra. Chiar Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial, a ieșit cu o postare pe pagina sa de socializare prin care își exprimă dezacordul cu privire la această “lucrare”:

“Nu ne mai facem bine niciodată!

Cât de idiot poți fi astfel încât să instalezi relantoare FIX în giratoriu, pe breteaua rutieră de deplasare a traficului de mărfuri (giratoriu de la podul peste Jiu, la Turcinesti). Toți șoferii ȘTIU ca trebuie să  reducă viteza la intrare în giratoriu, dar sa aibă și posibilitatea de-a ieși rapid, asigurându-se astfel fluidizarea traficului. Încearcă de poți aici!… Sunt foarte curios dacă serviciul poliției rutiere a dat aviz pentru așa  lucrare.

P.S. La 50, respectiv 100 de metri, spre Iezureni sunt doua treceri de pietoni intens folosite de copii, fără nici un element de siguranță.” 

Edilul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, consideră că părerea cetățenilor este cea care contează. Astfel, în urma solicitărilor venite din partea acestora și prin discuțiile purtate cu Poliția Română, a fost luată hotărârea ca aceste relantoare să fie montate, întocmai pentru a reduce incidentele neplăcute în zona respective și nu numai.

Romanescu declară, de asemenea, că atât pentru el cât și pentru autoritățile competente în luarea unor astfel de decizii, este suficient ca să salveze și viața unui singur om prin montarea acestor relantoare care obligă participanții la trafic să reducă viteza. Mai mult, primarul Municipiului Târgu Jiu susține că montarea relantoarelor comandate pe anumite dimensiuni este realizată în ideea de a nu incomoda traficul sau a crea un deranj pentru autoturisme.

Articole similare

Back to top button