ActualitateSliderSocialUltima ora

Numărul mediilor peste 5 de la Evaluarea Națională a atins un maxim absolut

Astăzi, 23 iunie, absolvenții claselor a VIII-a, care au susținut săptămâna trecută probele la Evaluarea Națională, vor afla ce note au primit.

Rezultatele vor fi publicate pe site-ul edu.ro, iar în funcție de acestea își vor putea stabili opțiunile pentru admiterea la liceu. Și în acest an, la fel ca în anii precedenți, rezultatele au avut un caracter anonim, respectând prevederile Uniunii Europene privind protecția datelor cu caracter personal.

Depunerea contestațiilor va fi posibilă atât azi, între orele 16:00 și 19:00, cât și mâine în intervalul orar 08:00-12:00.

La nivelul județului Gorj a rezultat faptul că la Evaluare Națională s-au înscris 2738 de elevi dintre care prezenți au fost 2627, 66 dintre aceștia neprezentându-se la probe Nu au existat candidați eliminați, iar procentul de promovabilitate este de 80.16.

La nivel național, Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că Evaluarea Națională din acest an a fost mai bine realizată decât anul trecut, cu mai puține incidente și un număr de candidați înscriși mult mai mare decât în anii precedenți.

Prezența de la examen în raport cu elevii înscriși este de 95,5%, iar numărul mediilor peste 5 este la un maxim absolut comparativ cu ultimii 10 ani, și anume 82,3%, înainte de contestații.

Articole similare

Back to top button