ActualitateSliderSocialUltima ora

Crucea Roșie Gorj organizează cursuri de prim ajutor

Viața este plină de neprevăzut, iar situațiile riscante apar oricând. La nivel global, oamenii suferă de atacuri de cord, de pierderea conștiinței, de răni grave, de arsuri și tot felul de accidente care le pot pune viața în pericol. Pe lângă toate acestea, în perioada verii numărul persoanelor care mor înecate crește vertiginos.

Acestea fiind zise, persoanele care știu să acorde primul ajutor, pot împiedica înrăutățirea stării de sănătate a unei persoane aflate în pericol, îi pot salva viața, o pot resuscita folosind manevrele de resuscitare cunoscute.

Timpul care se scurge din momentul în care s-a sunat la 112 și până sosesc paramedicii este extrem de important, chiar critic. Maniera în care o persoană acționează în această perioadă critică poate crește rata de supraviețuire a unui individ. Astfel, deprinderile privind acordarea primului ajutor joacă un rol foarte important în viața fiecăruia dintre noi, deoarece, datorită lor oamenii sunt  pregătiți pentru o multitudine de situații, fiind capabili să intervină rapid, corect și eficient.

În acest sens, filiala Crucea Roșie Gorj organizează atât în județ cât și în afara județului cursuri de acordare a primului ajutor.

Articole similare

Back to top button