ActualitateSliderSocialUltima ora

Agenda salvamontiștilor este încărcată și în sezonul de vară

Întrucât a început sezonul de vară, echipele Salvamont acordă o atenție sporită activităților pe care aceștia le desfășoară. Turiștii sosesc în număr cât mai mare în zonele montane, fiind foarte atrași și de zona submontană ce presupune bine cunoscutele trasee de alpinism, Via Ferrata de la Baia de Fier. Pentru a putea interveni cu promptitudine acolo unde este cazul, au fost asigurate ture suplimentare în weekend, declară Sabin Cornoiu, directorul Salvamont.

Odată cu începutul lunii iunie a fost deschisă circulației și Transalpina. Șoseaua a fost luată cu asalt de turiști, oamenii încep să urce către creste solicitând cât mai multe informații, ceea ce i-a determinat pe cei de la Salvamont să lucreze cu efective la capacitate maximă și în stațiunea montană Rânca.

Restul activităților pe care salvamontiștii le desfășoară în această perioadă cuprind revizuirea tuturor traseelor turistice montane, completând și revizuind amenajările acolo unde este necesar. Pe această cale se dorește atragerea turiștilor către Gorj în condiții de siguranță maximă, lipsite de evenimente neplăcute.

Directorul Salvamont a amintit, de asemenea, despre existența taberelor școlare din stațiunea Rânca, tabere care deja s-au înscris în cadrul unui program de educație montană și medicală pentru copii. Programul urmărește, de asemenea, atragerea unui număr cât mai mare al iubitorilor de activități montane și al celor care știu să acorde un ajutor medical în cazul vreunui eveniment deosebit.

Articole similare

Back to top button