“La poalele cetății” – festival concurs la Țicleni

Consiliul Județean Gorj, Consiliul local și Primăria Țicleni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Școala Populară de Artă ”Constantin Brâncuși”  Târgu-Jiu, organizează în data de 12 iunie  2022, ediția a IV-a  a festivalului concurs de promovare a obiceiurilor, portului și tradițiilor populare “La poalele cetății”.

Necesitatea perpetuării și valorificării scenice a bogatelor și frumoaselor noastre tradiții în domeniul portului și jocului popular gorjenesc,i-a determinat pe organizatori să revitalizeze și să permanentizeze această activitate artistică la nivelul copiilor și adolescenților.

Festivalul va începe cu parada tuturor participanților care va avea loc la ora 11. Aceasta va avea ca punct de plecare Casa de Cultură și se va deplasa prin centrul orașului, la stadionul localității, unde va va fi susținut festivalul concurs.

Juriul Festivalului este format din personalități ale vieții culturale gorjenești, specialiști ai instituțiilor de spectacole, profesori, coregrafi, etnomuzicologi și etnografi, reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.

Premiile Festivalului sunt oferite de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Trofeele, diplomele și masa participanților sunt asigurate de Primăria și Consiliul Local Țicleni. Transportul formațiilor la Tg-Jiu este asigurat de localitățile de domiciliu ale acestora.