ActualitateSliderSocialUltima ora

Festivalul Național de Balet și Dans Modern

Sâmbătă, 11 iunie 2022, Școala Populară de Artă “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează cea de-a VII-a ediție ediții a Festivalului Național de Balet și Dans Modern – În pași de dans spre INFINIT. Cetățenii sunt așteptați să se bucure de frenezia dansului modern, dar și de grația si perfecțiunea baletului Această ediție se adresează cursanților disciplinelor de balet și dans modern din școlile populare de arta, cluburi ale copiilor și alte unități școlare din țară.

Festivalul se desfășoară sub formă de concurs, organizat pe 2 secțiuni: balet si dans modern,  pe mai multe categorii de vârstă și cuprinde mai multe genuri de dans.

Astfel, ziua de sâmbătă, 11 iunie, este dedicată concurenților de la secțiunea dans modern care vor urca, începând cu ora 10:00, pe scena Teatrului de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu, Concurenții vor intra în competiție pe categorii de vârstă.

Mai mult, începând cu ora 11:00, la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu se va desfășura concursul pentru secțiunea balet. Se anunță o competiție acerbă, s-au înscris în jur de 400  copii și tineri,  foarte bine pregătiți din Timișoara, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Cluj-Napoca,  Vâlcea, Slatina și Târgu Jiu.

În cadrul concursului există două comisii de jurizare: o comisie  pentru secțiunea dans modern, formată din trei specialiști și o comisie alcătuită din trei specialiști pentru secțiunea balet.

În urma clasamentului stabilit de către membrii juriului, organizatorul va acorda diplome câștigătorilor locurilor I, II și III. Toți participanții înscriși vor primi din partea organizatorului medalii.

Articole similare

Back to top button