ActualitateSliderSocialUltima ora

Weekend-ul evenimentelor la Gorj

A început oficial sezonul de vară și odată cu acesta, Gorjul a dat start evenimentelor culturale, de socializare și de tot felul.

În Peștișani, comuna natală a actorului Cuzin Toma, a avut loc prima ediție a festivalului “Film în sat”. Proiectul ambițios dezvoltat de asociația culturală „Cuzin Toma – Dacă eu pot, poți și tu” i-a adus în mijlocul naturii pe pasionații de film, teatru, muzică, dans, alături de îndrăgiți actori și profesioniști din cinematografia românească.

În comuna Padeș a avut loc a avut loc manifestarea “Imn în câmpia Padeșului” închinată Eroului Național Tudor Vladimirescu. Pe lângă semnalul de trompeți, întâmpinarea persoanelor oficiale, intonarea imnului de stat și slujba de pomenire a avut loc tăierea panglicii după restaurare a “Monumentului Proclamației de la Padeș”. Următoarele puncte bifate în agenda culturală au prevăzut intonarea imnului eroilor și ceremonialul depunerii de coroane. Totul s-a încheiat printr-o serbare câmpenească închinată domnului Tudor.

Sărbătoarea, cheful și voia bună au fost nelipsite și în comuna Drăguțești unde au avut loc zilele comunei, eveniment organizat de primarul Ion Popescu. Hora tradițională a atras un mare număr de participanți care s-au prins în joc. Pe lângă aceasta a avut loc o expoziție de cai și motociclete. De asemenea, spectacolele muzicale au încântat participanții în toate cele 3 zile.

Tismana a fost gazda Festivalului Național de Tarafuri 2022 – “Geacu Cărătoiu”. Acest festival de muzică lăutărească se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale care folosesc în interpretare instrumente tradiționale și respectă tradiția și autenticitatea cântecului și portului popular.

Articole similare

Back to top button