ActualitateSliderSocialUltima ora

Miruță nu este de acord cu închiderea activității de producere a energiei pe bază de cărbune

Radu Miruță, deputat USR Gorj, nu este de acord cu privire la OUG a Guvernului de reducere a activității de producere a energiei pe bază de cărbune. Miruță consideră absurdă ca această închidere să se realizeze fără o variantă înlocuitoare și a transmis propunerile sale.

„Cu privire la proiectul de OUG emis de către Guvernul României, referitor la închiderea activității de producere a energiei pe bază de cărbune, trimit în continuare comunicatul de presă de mai jos care conține propuneri de condiționare a acestui OUG astfel încât în Gorj să fie pus ceva în loc, înainte de a lua din Gorj o activitate atât de importantă.

PSD și PNL își asumă la braț închiderea mineritului gorjean fără să pună nimic în loc. În timp ce dau vina unii pe ceilalți, iar în Gorj bolborosesc fără să transmită nimic, Guvernul emite un OUG care pune lacătul pe Gorj.

Propunerile mele pentru modificarea acestui OUG sunt clare și cred că în aceste zile, cât mortul este încă în pe masă, un Guvern rațional ar avea motivație publică să le adopte rapid:

  • deblocarea totală a legii 197/2021, astfel încât oamenii să beneficieze de condiții umane de pensionare (20 de ani de muncă grea nu pot fi considerați nimic);
  • prelungirea calendarului privind renunțarea la cărbune până când vedem în Gorj gazoductul umplut cu gazul din Marea Neagră și noile centrale electrice pe bază de gaz. Altfel suntem mințiți încă o dată, luându-ne înainte să vedem altceva la loc;
  • deschiderea minei de grafit de la Baia de Fier care să absoarbă o parte din angajați și să dezvolte un segment economic în creștere;
  • declararea județului Gorj Zona Economică Europeană de tip Special, pentru a atrage financiar dezvoltatori de alte afaceri.

Altfel, ni se aruncă din nou praf in ochi.

Articole similare

Back to top button