ActualitateSliderSocialUltima ora

Din cauza bolii a rămas fără picioare. Copii refuză să o ajute

În viață trebuie să apreciem și să fim recunoscători pentru ceea ce avem. Puținul nostru poate reprezenta o adevărată bogăție pentru altcineva. Aceasta este lecția de viață pe care ne-a oferit-o Valeria Mincea, o doamnă în vârstă de 72 de ani din comuna Scoarța care și-a pierdut ambele picioare din cauza diabetului.

În momentul de față doamna Valeria locuiește singură și se află în grija unei verișoare din apropiere de dânsa și a unor vecini care o ajută cu ceea ce pot. Cele 3 fete ale acestei doamne, în vârstă de 38, 40, respectiv 45 de ani, refuză să își ajute mama sau măcar să îi calce din când în când pragul.

Afecțiunile de care suferă doamna Valeria o împing spre un regim strict, consumând în mare parte iaurt, ouă și puțină mâncare adusă de câțiva vecini care îi cunosc situația. În ceea ce privește medicamentele, zilnic trebuie să își administreze un număr de 17 pastile și să își verifice glicemia a cărei valoare sare lejer de 200.

Întrebată dacă primăria comunei Scoarța cunoaște situația dificilă în care se află, Valeria Mincea a răspuns că edilul nu intervine întrucât cele ce ar trebui să ia măsuri sunt fiicele doamnei.

Doamna Valeria trebuie supravegheată în permanență întrucât plămânii i-au fost puternic afectați în urma infectării cu virusul Covid și în momentul de față aceasta respiră prin intermediul unei aparaturi. Sistemul acestui aparat presupune umplerea unui recipient intern cu apă de cel puțin două ori pe zi.

Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, declară că autoritățile locale s-au implicat cât de mult au putut în cazul acestei doamne însă mai mult de atât nu pot face întrucât cei ce ar trebui să se implice sunt familia acesteia, respectiv fiicele și nepoții.

Edilul nu înțelege conflictele interne din această familie și motivele din spatele refuzului categoric al fiicelor de a-și vizita mama bolnavă. Acesta susține că nu renunță la caz și trimite cele două asistente medicale să o viziteze și să o ajute periodic pe doamna Valeria.

Stamatoiu consideră că și-a făcut datoria iar restul situației este peste puterile sale, susținând încă o dată că obligațiile morale de a-și îngriji mama suferindă le revin celor 3 fiice crescute de aceasta.

Articole similare

Back to top button