ActualitateSliderSocialUltima ora

Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023

Conform Ministerului Educației, reînscrierea copiilor la grădiniță a început ieri, 16 mai, iar înscrierea celor “nou-veniţi” se va face începând cu data de 30 mai.

Părinţii pot comunica unităţii de învăţământ şi prin fax, poştă electronică sau telefonic, datele necesare – date privind solicitantul, date privind copilul, pentru a se face planificarea pentru depunerea dosarelor. Toate informațiile de care aceștia au nevoie sunt afișate atât la avizierul respectivelor instituții de învățământ, cât și pe site-ul instituției și al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică, cu respectarea prevederilor din legislaţia în vigoare. În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere a copiilor primite este mai mare decât numărul de locuri libere vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare:

  • existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi);
  • existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte;
  • existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate, în anul şcolar următor, în unitatea de învăţământ respectivă;
  • existenţa unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare şcolară şi profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar sau cu grupe de preşcolari, sunt aprobate de consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de către consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Judeţean. Criteriile specifice de departajare sunt aplicate după epuizarea departajării pe baza criteriilor generale.

Articole similare

Back to top button