ActualitateSliderSocialUltima ora

Cuzin Toma lansează prima ediție a festivalului de artă „Film în sat”

Festivalul de artă „Film în sat” a debutat cu prima ediție în perioada 3-5 mai, în comuna Peștișani, județul Gorj. Proiectul, organizat de Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”, își propune să aducă mai aproape de sufletul omului filmele românești, atât de apreciate la marile festivaluri internaționale, dar atât de rar văzute de publicul larg din țara noastră.

Demersul cultural unic conceput de Cuzin Toma, unul dintre cei mai apreciați actori ai cotidianului, remarcabil interpret al unor roluri de film și teatru, va aduce în satul românesc arta în toate formele ei: film, teatru, dans, muzică și multe altele.

„Deși sunt născut în Sprâncenata, în județul Olt, Peștișani este locul în care-mi sunt rădăcinile, locul în care am crescut, în care m-am dezvoltat ca om și individ în societate. După cum poate știți, CV-ul meu se împarte în două: înainte și după 2002. Înainte de actorie și după ce am intrat la actorie. Vorbesc de actorie, dar de fapt mă refer la artă. Menționez arta, dar de fapt vorbesc despre cultură. Cultura ne ajută să ne acceptăm și să ne depășim condiția. Film în sat este proiectul care a pornit de la dorința mea de a întoarce comunității de unde am plecat din experiența acumulată de mine în ceea ce se numește cultură. Între 3 și 5 iunie, Peștișani va deveni capitala culturală pentru fiecare dintre noi. Vă invit să vă bucurați de artă în toate formele ei de expresie, direct în mijlocul naturii, direct la rădăcini”, a declarat Cuzin Toma, organizatorul festivalului de artă.” 

Articole similare

Back to top button