ActualitateSliderSocialUltima ora

“Urcatul oilor la munte” – zi de poveste la Novaci

Ziua de ieri, 15 mai, a reprezentat o zi de poveste din viața orașului Novaci. Oameni minunați, artiști dăruiți folclorului românesc, localnici păstrători de tradiții, vârstnici valoroși pentru comunitate prin experiența acumulată și autorități locale implicate la maxim au transmis obiceiul “Urcatul oilor la munte”.

Deschiderea festivă a fost reprezentată de urcatul la munte cu cai, măgari și căruțe, parada portului popular, spectacolul tematic ” Dor de munte” cu Ansamblul Folcloric Nedeia” Novaci, urmate de evoluția a 15 ansambluri folclorice din România.

Finalitatea primei părți din festival s-a concretizat prin evenimentul numit  “Petrecere a ciobanilor” înainte de plecarea oilor spre munți, moment susținut de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului.

Mai mult, pe scena din Pădurea Hirișești au evoluat ansamblurile invitate iar în încheierea programului au fost prezenți pe scenă soliștii vocali ai Grupului Vocal ” Nedeia” , condus de Elena Bălan. Stând de vorbă cu cei prezenți la această serbare câmpenească, am aflat dacă într-adevăr se mai respectă sau nu tradițiile în ziua de astăzi și am surprins atmosfera de chef și voie bună.

Articole similare

Back to top button