ActualitateSliderSocialUltima ora

„Ar trebui să ne pregătim pentru ce e mai rău…”

Despre criza care este sau va veni s-a vorbit de foarte mult timp. Am avut o criză sanitară, se preconizează o criză economică uriașe și mai ales o perioadă dificilă pentru toate țările.

Dan Vîlceanu, fost ministru al Fondurilor Europene a descris situația de astăzi:

“Criza din 2009 a început cu o creștere mai mică a dobânzii. Și atunci, ca și acum, Ministerul Finanțelor și BNR încercau să ne calmeze și ne spuneau că situația e sub control. Ieri, Ministerul Finanțelor s-a împrumutat cu o dobândă de 8,5% pentru o perioadă de 14 ani. Acum 6 luni ne împrumutam cu 5,6 pentru aceeași perioadă.

Situația dobânzilor României arată conform graficului de mai jos…

Concluzia este simplă: ar trebui să ne pregătim pentru ce e mai rău și să sperăm ca nu se va ajunge într-o situație mai gravă.

Mă tem că situația de față necesită o pregătire mai riguroasă, ceaiul de tei nu prea ajută.” a scris Dan Vîlceanu pe pagina sa de socializare.

Fostul ministru face referire la declarația Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, o declarație din care a reieșit faptul că România nu stă așa rău cum se alarmează politicienii iar populația nu trebuie să-și facă griji deoarece situația este sub control.

Articole similare

Back to top button