ActualitateSliderSocialUltima ora

Ghimiși – mesaj acid către CJCPCT Gorj

Duminică, 1 Mai, Ștefan Ghimiși, profesor universitar în cadrul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, a efectuat o vizită într-un loc “deosebit” al țării noastre. În urma vizitei sale, acesta a venit cu un mesaj pe pagina sa de socializare, mesaj adresat Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj:

“RUȘINE !!!!!!!!!

Duminica am vizitat un loc deosebit din Romania, Giardini di Zoe, langa Deva (https://igiardinidizoe.ro/), un loc deosebit unde un om a creeat o gradina aristocrata intr-un sat românesc.

Din pacate, am avut parte si de o întâlnire pe care nu o doream. La intrare in parc am avut surpriza (neplacuta in final) sa gasesc o expozitie: OAMENI ȘI LOCURI DIN TARA LUI BRÂNCUȘI organizata de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj (https://www.traditiigorj.ro/)

Expozitia a fost organizata in octombrie 2021, iar acum arata ca in imaginile următoare.

Nu a fost deloc placut și sentimentul de revolta avut cand am intrat in acel spatiu nu poate fi descris.

Din pacate, reusim sa ne facem de ras căci despre promovare nu poate fi vorba.

Nu stiu cum reusim sa ne bate joc de Brancusi, de oamenii si locurile din țara lui.

Sper  ca locul respectiv sa fie curățat cat mai repede, iar Brancuși sa nu mai fie asociat cu asa ceva.

RUSINE !!!!”

De o bună bucată de timp la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj se susține un concurs de proiecte de management pentru viitorul manager al instituției. Pentru acest post au candidat Ion Cepoi, actualul director și Pompiliu Ciolacu, fostul director de la Palatul Copiilor.

Racția lui Ion Cepoi cu privire la mesajul lui Ghimiși este una cât se poate de simplă: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj nu este responsabil de administrarea locației în care este expusă respective expoziție, drept urmare nu se face vinovat de starea în care se află lucrările.

Articole similare

Back to top button